VIZE CHARITY KAPLICE

Vizí Charity Kaplice je být odborným a transparentním poskytovatelem sociálních služeb a stabilním zaměstnavatelem ve správním obvodu obce s rozšířenou působností Kaplice. Partnery organizace pro jednání v sociální oblasti jsou zadavatelé, poskytovatelé a uživatelé sociálních služeb, dále pak subjekty veřejné správy a podnikatelského sektoru, sponzoři, donátoři, média, spolupracující organizace a v neposlední řadě také široká veřejnost.

POSLÁNÍ CHARITY KAPLICE

Posláním organizace je zajišťovat kvalitní a dostupné sociální služby ve správním obvodu obce s rozšířenou působností Kaplice a podílet se na rozvoji občanské společnosti v regionu. Charita Kaplice poskytuje sociální služby: pečovatelská služba, sociální rehabilitace a nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. Cílovou skupinou sociálních služeb Charity Kaplice jsou senioři, osoby se zdravotním postižením a děti a mládež zasažené či ohrožené nežádoucími společenskými jevy.

HODNOTY CHARITY KAPLICE

1. ODBORNOST

2. PROFESIONALITA

3. TRANSPARENTNOST A ZDRAVÉ FINANCE

4. ZODPOVĚDNOST A LOAJALITA

5. PARTNERSTVÍ

Související informace:

Krajský dotační program na podporu sociálních služeb v roce 2017

V roce 2017 byly z tohoto projektu podpořeny následující sociální služby naší organizace:

Vyhodnocení dotazníkového šetření mezi uživateli Charitní pečovatelské služby – březen 2018

Ve dnech 26.3. – 30.4.2018 proběhlo dotazníkové šetření mezi uživateli Charitní pečovatelské služby za účelem dalšího zkvalitňování poskytovaných služeb a z důvodu zjištění zájmu o rozšíření provozní doby sociální služby. Pracovníci Charitní pečovatelské služby rozdali uživatelům celkem 114 dotazníků spokojenosti. Návratnost vyplněných dotazníků byla 48% (celkem tedy 55 dotazníků).

Snížení dotací státu v sociální oblasti ohrozí životy lidí

Foto: Jakub Žák

145 tisícům, tolika lidem pomohla v loňském roce v naší zemi Charita Česká republika. Jako největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb v Česku proto považujeme za důležité upozornit v souvislosti s debatou o financování neziskových organizací, že jakékoli snížení dotací v sociální oblasti ohrozí životy lidí. A dodáváme, že dotace je naopak potřeba zvyšovat, protože celá sociální oblast je dlouhodobě podfinancovaná.

Vojenský fond solidarity vyhlásil sbírku na pomoc rodinám tří padlých vojáků

Čest jejich památce

Vojenský fond solidarity vyhlásil mimořádnou finanční sbírku ve prospěch rodin vojáků rotného Martina Marcina, desátníka Kamila Beneše a desátníka Patrika Štěpánka, kteří zahynuli v neděli 5. srpna 2018 při útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu. Přispět lze na účet nebo formou DMS, a to do 31. srpna 2018.

Příměstský tábor HOBIT

Ve dnech 23. 7. – 27.7. proběhl v NZDM DéDéčko v Dolním Dvořišti příměstský tábor pod vedením Charity Kaplice. Celý tábor se nesl v tématu „Hobit“ od J. R. R. Tolkiena, děti tedy čekal fantastický svět plný dobrodružství, příšer a hádanek.