VIZE CHARITY KAPLICE

Vizí Charity Kaplice je být odborným a transparentním poskytovatelem sociálních služeb a stabilním zaměstnavatelem ve správním obvodu obce s rozšířenou působností Kaplice. Partnery organizace pro jednání v sociální oblasti jsou zadavatelé, poskytovatelé a uživatelé sociálních služeb, dále pak subjekty veřejné správy a podnikatelského sektoru, sponzoři, donátoři, média, spolupracující organizace a v neposlední řadě také široká veřejnost.

POSLÁNÍ CHARITY KAPLICE

Posláním organizace je zajišťovat kvalitní a dostupné sociální služby ve správním obvodu obce s rozšířenou působností Kaplice a podílet se na rozvoji občanské společnosti v regionu. Charita Kaplice poskytuje sociální služby: pečovatelská služba, sociální rehabilitace a nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. Cílovou skupinou sociálních služeb Charity Kaplice jsou senioři, osoby se zdravotním postižením a děti a mládež zasažené či ohrožené nežádoucími společenskými jevy.

HODNOTY CHARITY KAPLICE

1. ODBORNOST

2. PROFESIONALITA

3. TRANSPARENTNOST A ZDRAVÉ FINANCE

4. ZODPOVĚDNOST A LOAJALITA

5. PARTNERSTVÍ

Související informace:

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Charita Kaplice - zvyšování kvality služby Sociální rehabilitace Tolerance

Od začátku nového roku 2018 se událo několik důležitých změn, které budou ovlivňovat chod služby. Jde zejména o změny personální. Od toho se odvíjí větší aktivita pracovníků při spolupráci s klienty. Vyvíjí se také program ambulantní služby, cílíme na širší spektrum činností a akcí, které klientům nabízíme.

Charita Kaplice – statistické údaje 2018 (leden – březen) – Město Kaplice

CHPS měla k 1. 1. 2018 celkem 112 uživatelů (61 v Kaplici). Během sledovaného období poskytla CHPS své služby celkem 126 uživatelům (z toho 67 uživatelům z Kaplice). Za sledované období přibylo CHPS 6 nových uživatelů z města Kaplice a 6 uživatelů z města Kaplice ukončilo s CHPS spolupráci (byla ukončena smlouva). K 31. 3. měla CHPS na území města Kaplice 0 odmítnutých zájemců o službu.

Charita Kaplice – statistické údaje 2018 (leden – březen) – Město Velešín

CHPS měla k 1. 1. 2018 celkem 112 uživatelů (30 ve Velešíně). Během sledovaného období poskytla CHPS své služby celkem 126 uživatelům (z toho 36 uživatelům z Velešína). Za sledované období přibylo CHPS 6 nových uživatelů z města Velešín a 4 uživatelé z města Velešín ukončili s CHPS spolupráci (byla ukončena smlouva). K 31. 3. měla CHPS na území města Velešín 0 odmítnutých zájemců o službu.

Charita Kaplice - NZDM DéDéčko a Noc s Andersenem

Dne 23. 3. jsme ve spolupráci s knihovnou Dolní Dvořiště připravili pro děti z Dolního Dvořiště Noc s Andersenem. Tato noc má již svou tradici, která se snaží děti přivést ke čtení. Pro děti byl připraven celovečerní program s následným přespáním v knihovně.