VIZE CHARITY KAPLICE

Vizí Charity Kaplice je být odborným a transparentním poskytovatelem sociálních služeb a stabilním zaměstnavatelem ve správním obvodu obce s rozšířenou působností Kaplice. Partnery organizace pro jednání v sociální oblasti jsou zadavatelé, poskytovatelé a uživatelé sociálních služeb, dále pak subjekty veřejné správy a podnikatelského sektoru, sponzoři, donátoři, média, spolupracující organizace a v neposlední řadě také široká veřejnost.

POSLÁNÍ CHARITY KAPLICE

Posláním organizace je zajišťovat kvalitní a dostupné sociální služby ve správním obvodu obce s rozšířenou působností Kaplice a podílet se na rozvoji občanské společnosti v regionu. Charita Kaplice poskytuje sociální služby: pečovatelská služba, sociální rehabilitace a nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. Cílovou skupinou sociálních služeb Charity Kaplice jsou senioři, osoby se zdravotním postižením a děti a mládež zasažené či ohrožené nežádoucími společenskými jevy.

HODNOTY CHARITY KAPLICE

1. ODBORNOST

2. PROFESIONALITA

3. TRANSPARENTNOST A ZDRAVÉ FINANCE

4. ZODPOVĚDNOST A LOAJALITA

5. PARTNERSTVÍ

Související informace:

SR Tolerance - práce na farní zahradě

Letos, stejně jako minulý rok, uvítali klienti a pracovníci SR Tolerance první slunečné dny prací na farní zahradě. Na letošní sezonu jsme se důkladně připravili. Pořídili jsme si nové zahradní nářadí: motyčky, hrábě, rýče, konve na zalévání, dokonce i novou sekačku. Děkujeme místnímu faráři P. Pavlu Šimákovi za poskytnutí části pozemku za budovou fary, který k nácvikům práce na zahradě využíváme již několik let. Kromě prostoru k zahradničení jsme měli na pozemku možnost umístit i venkovní posezení a gril.

K průzkumu Charity o mladých a chudobě vznikl cyklus fotografií Tomáše Pospěcha

Co obvykle děláme. Snímek Tomáš Pospěch

Charita Česká republika se letos věnuje tématu Mladí a chudoba. Společně s Českou biskupskou konferencí a společností Median k němu připravila výzkum, který potvrdil předpoklad, že nejvíc záleží na tom, do jakých podmínek se narodíte. Jinými slovy, že chudoba je v Česku dědičná. K tématu vznikla i série fotografií Tomáše Pospěcha z nízkoprahového zařízení Fénix v Lipníku nad Bečvou. Tento typ sociálních služeb je totiž jedním z účinných nástrojů, kterým Charita v celé republice dětem a mladým lidem pomáhá.

Diecézní charita České Budějovice slavnostně otevřela nové sídlo

V úterý 12. června Diecézní charita České Budějovice slavnostně otevřela své nové sídlo na adrese Kanovnická 18. Novým prostorám požehnal českobudějovický biskup Vlastimil Kročil za účasti pozvaných hostů mj. z Krajského úřadu Jihočeského kraje, Magistrátu města České Budějovice, světícího biskupa a prezidenta Charity Česká republika Pavla Posáda, a také obou bývalých ředitelek Diecézní charity České Budějovice – zakladatelky Heleny Fáberové a dlouholeté ředitelky Michaely Čermákové.

Konference Dobrá praxe v sociálních službách zhodnotí profesní růst

Ilustrační foto Jakub Žák

Charita Česká republika, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze 1 od 9:30 hodin.

Marie Ciglbauerová nominována na cenu Žena Českobudějovicka 2018

Ve čtvrtek 24. května 2018 spolek Dialog CB ve spolupráci s MODA Fashion Day[s] slavnostně vyhlašovaly výsledky druhého ročníku výzvy Žena Českobudějovicka 2018. Na českobudějovické výstaviště dorazili mj. biskup českobudějovické diecéze Mons. Vlastimil Kročil a primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda. Mezi nominovanými ženami byla také Marie Ciglbauerová, která dlouhodobě spolupracuje na Tříkrálové sbírce ve 14 obcích českobudějovické diécéze.