Charita Kaplice - prosinec v NZDM Molo Velešín

IMG_427621. 12. 2017 proběhl v  NZDM Molo Hippies den, kdy uživatelé Mola měli možnost přijít v tématických kostýmech, stejně jako zaměstnanci. Společenská místnost byla vyzdobena květinami a nejrůznějšími symboly svobody. Probíhalo promítání filmu o totalitě a nesvobodě v naší zemi z předešlých let.Během dne proběhlo několik různých debat a diskuzí, při nichž se děti bavily se zaměstnanci o svobodě a demokracii, a mohly vyjadřovat své názory a postoje. Povídalo se i o tom, jak to u nás chodilo, v dobách normalizace. Den byl uskutečněn v rámci připomenutí 17. listopadu.

Během prosince se mohli návštěvníci klubu účastnit vánočního tvoření, kdy pro ně zaměstnanci připravili mnoho materiálu pro výrobu vánočních dekorací. Během tvoření se povídalo o Vánocích a zvycích, které s těmito svátky souvisí. O tvořivou dílnu byl velký zájem a děti si s nadšením vyráběly věnce a svícny z chvojí, které si pak odnášely domů.

IMG_4296IMG_4299

Autor článku: Vladimír Tomášek