Příměstský tábor HOBIT

Ve dnech 23. 7. – 27.7. proběhl v NZDM DéDéčko v Dolním Dvořišti příměstský tábor pod vedením Charity Kaplice. Celý tábor se nesl v tématu „Hobit“ od J. R. R. Tolkiena, děti tedy čekal fantastický svět plný dobrodružství, příšer a hádanek.

Mladí táborníci tak hráli různé hry, řešili nelehké hádanky a šifry, vydávali se na pochod po okolí či se učili střílet z luku. Příběhem je provázela mapa, ve které byl obrázkovou formou ukázán program, co je ještě čeká. Krom mapy děti provázel dobrodružstvím i kouzelník Gandalf, který poukázal na další směr cesty, či na možná úskalí, na které si mají dát malí hrdinové pozor. Táborníci se podívali i do Českých Budějovic, kde navštívili tamější pamětihodnosti. Poslední den, v pátek 27. 7., čekal děti nejen krásný měsíc, ale také stezka odvahy a přespání v prostorách nízkoprahového zařízení Dédéčko. Účastníci příměstského tábora si program velice užili, jednalo se tak o velmi povedenou akci.

IMG_5668IMG_5708IMG_6241IMG_6359

Autor článku: Václav Starý