Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Charita Kaplice - zvyšování kvality služby Sociální rehabilitace Tolerance

Od začátku nového roku 2018 se událo několik důležitých změn, které budou ovlivňovat chod služby. Jde zejména o změny personální. Od toho se odvíjí větší aktivita pracovníků při spolupráci s klienty. Vyvíjí se také program ambulantní služby, cílíme na širší spektrum činností a akcí, které klientům nabízíme.

Charita Kaplice – statistické údaje 2018 (leden – březen) – Město Kaplice

CHPS měla k 1. 1. 2018 celkem 112 uživatelů (61 v Kaplici). Během sledovaného období poskytla CHPS své služby celkem 126 uživatelům (z toho 67 uživatelům z Kaplice). Za sledované období přibylo CHPS 6 nových uživatelů z města Kaplice a 6 uživatelů z města Kaplice ukončilo s CHPS spolupráci (byla ukončena smlouva). K 31. 3. měla CHPS na území města Kaplice 0 odmítnutých zájemců o službu.

Charita Kaplice – statistické údaje 2018 (leden – březen) – Město Velešín

CHPS měla k 1. 1. 2018 celkem 112 uživatelů (30 ve Velešíně). Během sledovaného období poskytla CHPS své služby celkem 126 uživatelům (z toho 36 uživatelům z Velešína). Za sledované období přibylo CHPS 6 nových uživatelů z města Velešín a 4 uživatelé z města Velešín ukončili s CHPS spolupráci (byla ukončena smlouva). K 31. 3. měla CHPS na území města Velešín 0 odmítnutých zájemců o službu.

Charita Kaplice - NZDM DéDéčko a Noc s Andersenem

Dne 23. 3. jsme ve spolupráci s knihovnou Dolní Dvořiště připravili pro děti z Dolního Dvořiště Noc s Andersenem. Tato noc má již svou tradici, která se snaží děti přivést ke čtení. Pro děti byl připraven celovečerní program s následným přespáním v knihovně.

Chudoba je dědičná, mladým chybí vzdělání i vzory,

říká Martina Veverková, sociální analytička z Charity Česká republika v rozhovoru na DVTV. V Česku je možné zadlužit děti bez vlastního přičinění a kumulují se jim problémy spojené se sociálním vyloučením, říká.

Charita pro lidi na ulici: nikdo nesmí umrznout!

Současný příliv mrazivého počasí vážně ohrožuje zdraví a životy lidi bez domova. Proto tito častěji než v jiných obdobích hledají útočiště v denních centrech a v azylových domech. Charita s tím počítá a zavedla opatření, aby nikdo nemusel přes noc zůstat na ulici. Stávající kapacity k přenocování Charita navýšila o „teplé židle“ a prodlužuje také provozní hodiny denních center. A lidi bez domova také vyhledává v terénu a nabízí odbornou pomoc v poradnách.

Úspěch NZDM Dédéčko  v soutěži MŮJ SVĚT

Naše „děti“ se pod vedením Venduly Kovacsové z NZDM Dédéčko v Dolním Dvořišti  zúčastnily fotografické soutěže MŮJ SVĚT.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

PODĚKOVÁNÍ ZA FINANČNÍ DAR Z VÝTĚŽKU ADVENTNÍCH TRHŮ VE VELEŠÍNĚ

Dne 18. 1. 2018 nám byl prostřednictvím ředitelky KIC města Velešín p. Hany Růžičkové předán finanční výtěžek z adventních trhů ve výši Kč 20.000,--. Naše poděkování náleží všem organizátorům a účastníkům této akce: