Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Slavnostní bohoslužba za Charitu

Srdečně všechny zveme na Slavnostní bohoslužbu za Charitu, která se bude konat v úterý 29. května 2018 v Katedrále sv. Mikuláše v Českých Budějovicích. V rámci bohoslužby poděkujeme odcházejícímu řediteli Městské charity České Budějovice Mgr. Josefu Hesovi a přivítáme do funkce jeho nástupce Víta Fialku.

DOBRO MÓDA (dnes je módní dobrovolnictví!)

Zveme Vás na workshop DOBRO MÓDA (dnes je módní dobrovolnictví!), který se uskuteční v úterý 22. května v rámci MODA Fashion Days 2018 České Budějovice. Na této akci se podílí Dobrovolnické centrum DCH České Budějovice.

Vedoucí dobrovolnického centra na Konferenci Caritas Europa

Mládež. Solidarita. Evropa. To bylo hlavním mottem Konference Caritas Europa, kterou pořádala Charita Gruzie v Tbilisi 7.–9. května 2018. Mezi účastníky nechyběl prezident Charity ČR Mons. Pavel Posád a dále za Diecézní charitu České Budějovice vedoucí Dobrovolnického centra Mgr. Petra Kámenová.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Charita Kaplice - zvyšování kvality služby Sociální rehabilitace Tolerance

Od začátku nového roku 2018 se událo několik důležitých změn, které budou ovlivňovat chod služby. Jde zejména o změny personální. Od toho se odvíjí větší aktivita pracovníků při spolupráci s klienty. Vyvíjí se také program ambulantní služby, cílíme na širší spektrum činností a akcí, které klientům nabízíme.

Charita Kaplice – statistické údaje 2018 (leden – březen) – Město Kaplice

CHPS měla k 1. 1. 2018 celkem 112 uživatelů (61 v Kaplici). Během sledovaného období poskytla CHPS své služby celkem 126 uživatelům (z toho 67 uživatelům z Kaplice). Za sledované období přibylo CHPS 6 nových uživatelů z města Kaplice a 6 uživatelů z města Kaplice ukončilo s CHPS spolupráci (byla ukončena smlouva). K 31. 3. měla CHPS na území města Kaplice 0 odmítnutých zájemců o službu.

Charita Kaplice – statistické údaje 2018 (leden – březen) – Město Velešín

CHPS měla k 1. 1. 2018 celkem 112 uživatelů (30 ve Velešíně). Během sledovaného období poskytla CHPS své služby celkem 126 uživatelům (z toho 36 uživatelům z Velešína). Za sledované období přibylo CHPS 6 nových uživatelů z města Velešín a 4 uživatelé z města Velešín ukončili s CHPS spolupráci (byla ukončena smlouva). K 31. 3. měla CHPS na území města Velešín 0 odmítnutých zájemců o službu.

Charita Kaplice - NZDM DéDéčko a Noc s Andersenem

Dne 23. 3. jsme ve spolupráci s knihovnou Dolní Dvořiště připravili pro děti z Dolního Dvořiště Noc s Andersenem. Tato noc má již svou tradici, která se snaží děti přivést ke čtení. Pro děti byl připraven celovečerní program s následným přespáním v knihovně.

Chudoba je dědičná, mladým chybí vzdělání i vzory,

říká Martina Veverková, sociální analytička z Charity Česká republika v rozhovoru na DVTV. V Česku je možné zadlužit děti bez vlastního přičinění a kumulují se jim problémy spojené se sociálním vyloučením, říká.

Charita pro lidi na ulici: nikdo nesmí umrznout!

Současný příliv mrazivého počasí vážně ohrožuje zdraví a životy lidi bez domova. Proto tito častěji než v jiných obdobích hledají útočiště v denních centrech a v azylových domech. Charita s tím počítá a zavedla opatření, aby nikdo nemusel přes noc zůstat na ulici. Stávající kapacity k přenocování Charita navýšila o „teplé židle“ a prodlužuje také provozní hodiny denních center. A lidi bez domova také vyhledává v terénu a nabízí odbornou pomoc v poradnách.