Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Dny Charity v Kaplici 2018

Oslavte s námi Dny Charity.

Speciální várka piva pro Diecézní charitu, papeže i lidi dobré vůle

České Budějovice Diecézní biskup Mons. Vlastimil Kročil v pátek 7. září 2018 požehnal limitovanou várku ležáku Budějovického Budvaru, kterou ochutná papež František i lidé na budějovických adventních trzích. Část výtěžku z každého prodaného piva bude darována na projekty Diecézní charity České Budějovice, která chce finance použít ve prospěch charitních aktivit v krajském městě. Přáním biskupství i charity je, aby do tohoto charitativního projektu podařilo zapojit společně s pivovarem, vedením města a kraje i všechny lidi dobré vůle.

Propagace služeb Charity Kaplice na Kaplických slavnostech 2018

Po horkém létě, prázdninách a dovolených, se pracovníci sociálních služeb Charity Kaplice sešli na akci „Kaplické slavnosti“. Naším cílem bylo, stejně jako v minulých ročnících akce, prezentovat veřejnosti naše služby, současně nabízet k prodeji výrobky klientů našich služeb a věnovat se menším dětem.

Krajský dotační program na podporu sociálních služeb v roce 2018

Krajský dotační program na podporu sociálních služeb v roce 2018

V roce 2018 byly z tohoto projektu podpořeny následující sociální služby naší organizace:

- Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Molo částkou Kč 278.000,--

- Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Depo částkou Kč 263.000,--

- Sociální rehabilitace Tolerance částkou Kč 177.000,--

- Pečovatelská služba částkou Kč 142.000,--

Vyhodnocení dotazníkového šetření mezi uživateli Charitní pečovatelské služby – březen 2018

Ve dnech 26.3. – 30.4.2018 proběhlo dotazníkové šetření mezi uživateli Charitní pečovatelské služby za účelem dalšího zkvalitňování poskytovaných služeb a z důvodu zjištění zájmu o rozšíření provozní doby sociální služby. Pracovníci Charitní pečovatelské služby rozdali uživatelům celkem 114 dotazníků spokojenosti. Návratnost vyplněných dotazníků byla 48% (celkem tedy 55 dotazníků). Na některé otázky uživatelé neodpověděli. Následující údaje a grafy zohledňují pouze odpovědi, které uživatelé uvedli (zatrhli).

Hledáme nové dobrovolníky aneb dobrovolnictví je normální!

Dobrovolnické centrum při českobudějovické Diecézní charitě hledá do svého týmu nové dobrovolníky! Po škole nebo po práci trávíme čas různě. Jednou z aktivních možností je i dobrovolnictví. Můžete navštěvovat pacienty v nemocnici, věnovat se doučování či výuce jazyků, volnočasovým aktivitám s dětmi, vězeňské koresponcenci nebo "pouze" přiložit ruce k manuální práci. Více informací naleznete zde.

Česká země je živitelkou také pro cizince

České Budějovice – V rámci 45. ročníku agro veletrhu Země živitelka 2018 uspořádala Regionální agrární komora Jihočeského kraje v pátek 24. srpna na českobudějovickém výstavišti seminář Zaměstnávání cizinců v zemědělském a potravinářském sektoru". Práci Poradny pro cizince a migranty při Diecézní charitě Č. Budějovice zde přestavila Taťjana Šeráková, která také přiblížila účastníkům a potencionálním zaměstnavatelům cizinců problematiku pobytu a zaměstnávání cizinců v České republice.

Krajský dotační program na podporu sociálních služeb v roce 2017

V roce 2017 byly z tohoto projektu podpořeny následující sociální služby naší organizace:

Snížení dotací státu v sociální oblasti ohrozí životy lidí

145 tisícům, tolika lidem pomohla v loňském roce v naší zemi Charita Česká republika. Jako největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb v Česku proto považujeme za důležité upozornit v souvislosti s debatou o financování neziskových organizací, že jakékoli snížení dotací v sociální oblasti ohrozí životy lidí. A dodáváme, že dotace je naopak potřeba zvyšovat, protože celá sociální oblast je dlouhodobě podfinancovaná.