Rádi vás uvidíme i uslyšíme
3. listopadu 2020 Z Charity Kaplice

Rádi vás uvidíme i uslyšíme

SR Tolerance je stále k dispozici všem svým klientům.

Co vše děláme pro to, abychom zůstali zdraví? Do naší služby přibyla myčka nádobí a UV lampy, kterými dezinfikujeme prostory naší sociální služby, kde se setkáváme. Samozřejmostí je, že používáme dezinfekční prostředky na omývání nábytku, podlahy, dezinfekční mýdla a gely na ruce,  máme k dispozici jednorázové papírové utěrky, rukavice a v neposlední řadě roušky. Díky vedení Charity jsme ochrannými pomůckami řádně vybaveni a máme jich dostatek.

Klienty můžeme přijímat přímo ve službě, v omezeném počtu, abychom mohli dodržovat doporučené rozestupy, nicméně jsme s každým klientem nebo jeho rodiči každodenně také v kontaktu díky telefonickým rozhovorům. Povídáme si o zcela běžných věcech, které klient vykonává v domácím prostředí, ale nezapomínáme ani na to, co je naším úkolem a posláním. Povzbudíme, pochválíme, připomeneme si hygienická pravidla a společně se dostaneme k úkolům, které si klient stanovil ve svých cílech. S někým po telefonu vaříme, s někým počítáme, s někým čteme, s jiným klientem stavíme budku pro ptáčky, staráme se o domácí zvířata, hrajeme vtipné scénky, připravujeme přednášky.

Tyto rozhovory nám všem moc pomáhají, protože neztrácíme vzájemný kontakt i tehdy, když nám situace nedovolí být spolu. Vzájemně se podporujeme a věříme, že se již brzy uvidíme v plném počtu.

Alena Sejková

Pracovnice v sociálních službách SR Tolerance