Vánoční posezení Zobrazit fotogalerii
30. prosince 2021 Z Charity Kaplice

Vánoční posezení

Letošní rok jsme si konečně užili tradiční posezení u vánočního stromku, které jsme v loňském roce byli nuceni vynechat.

Přípravy na tuto akci probíhaly od počátku prosince. Nejprve jsme si vlastnoručně upekli dva druhy cukroví, které patří na vánoční stůl a to linecké pečivo a všemi oblíbená vosí hnízda. K obědu si klienti připravili tradiční bramborový salát a smažený řízek. Na stole vynikal adventní věnec, vlastní výroby, se zapálenými svíčkami.

Pozvánku ke svátečnímu stolu přijala i  paní ředitelka Charity a další milí hosté, kteří s  klienty rádi posedí, pohovoří o jejich radostech, starostech a poslechnou si jejich zážitky a příběhy.  Posezení bylo velmi příjemné, jak pro klienty služby, tak i pro zaměstnance. Na všech bylo znát, že taková akce, je příjemným odlehčením v dnešní době a v předvánočním shonu, který zažívá téměř každý. Doufáme, že bude možné pořádat taková setkání častěji.

Alena Sejková

Pracovnice v sociálních službách SR Tolerance