Charita se zapojila do operačního programu FEAD na pomoc nemajetným

Program FEAD

Lidé v nouzi budou od června zdarma dostávat potraviny a další základní potřeby. A to díky operačnímu programu Ministerstva práce a sociálních věcí financovanému z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám (FEAD) „Potravinová a materiální pomoc nejchudším osobám“. Potravinové a hygienické balíčky pro sociálně slabé budou distribuovat ve svých regionech jednotlivé místní Charity, které pomohou také odbornou radou.

Národní potravinová sbírka 2015

Dne 21. 11. 2015 proběhla Národní potravinová sbírka 2015, které se zúčastnila i naše organizace. Důvodem sbírky je nejen získat potraviny pro lidi v nouzi, ale i upozornit veřejnost na to, že i v České republice je chudoba problémem a že zde je mnoho lidí v těžké životní situaci, ve které si sami nemohou zajistit základní potraviny a jsou závislí na pomoci druhých.

POMÁHÁME SPOLU 2015

Přijměte srdečné pozvání na společnou akci Farní charity a skautského střediska Fidelis et Fortis v Kamenici nad Lipou POMÁHÁME SPOLU, která se bude konat 18. dubna v prostorách fary a kostela Všech svatých v Kamenici nad Lipou od 13 hodin.

Těsíme se na Vaši účast a děkujeme za Vaši podporu.

Rozkliknutím nadpisu získáte podrobné informace.

Česká armáda s Charitou společně zakládají Vojenský fond solidarity

Náčelník Generálního štábu AČR armádní generál Petr Pavel jménem příslušníků AČR, Vojenské policie, Vojenské kanceláře prezidenta republiky, Hradní stráže a Vojenského zpravodajství uzavřel dohodu o spolupráci s Charitou ČR, zastoupenou jejím ředitelem Lukášem Curylem.

Charita otevřela DMS UKRAJINA

Charita ČR pokračuje ve finanční sbírce na pomoc Ukrajině, současně také otevírá dárcovskou SMS ve tvaru DMS UKRAJINA, na číslo 87 777.

Setkání se setrami z Afriky 24.9 - 1.10. 2013

Srdečně Vás zveme na setkání se sestrami z Afriky, které pečují o sirotky v dětském domově.

Program přednášek sester z Afriky

Povodně červen 2013

Bylo provedeno prvotní sociální šetření v povodní postižených oblastech.

S Charitou ČR pomáhají i firmy a dobrovolníci

Další dobrovolníci i materiální pomoc z celé republiky dorazila do oblastí zasažených povodněmi. Největší zájem je o repelenty. Charita Česká republika děkuje také firmám, díky jejichž vstřícnosti může efektivně pomáhat.

Charita na jihu Čech kontaktuje lidi zasažené povodněmi a zjišťuje jejich další potřeby

Aktuální dění z Diecézní charity České Budějovice, oblastních charit Písek, Strakonice, Sušice a Třeboň a z Farní charity Tábor o pomoci lidem po povodních si můžete přečíst zde.

Charita ČR vysílá do zasažených oblastí psychosociální týmy

Na základě zjištění v terénu vyšle Charita Česká republika do oblastí zasažených povodněmi odborníky na psychologickou pomoc. Z Moravy také přijede další auto s vysoušeči.