VIZE CHARITY KAPLICE

Vizí Charity Kaplice je být odborným a transparentním poskytovatelem sociálních služeb a stabilním zaměstnavatelem ve správním obvodu obce s rozšířenou působností Kaplice. Partnery organizace pro jednání v sociální oblasti jsou zadavatelé, poskytovatelé a uživatelé sociálních služeb, dále pak subjekty veřejné správy a podnikatelského sektoru, sponzoři, donátoři, média, spolupracující organizace a v neposlední řadě také široká veřejnost.

POSLÁNÍ CHARITY KAPLICE

Posláním organizace je zajišťovat kvalitní a dostupné sociální služby ve správním obvodu obce s rozšířenou působností Kaplice a podílet se na rozvoji občanské společnosti v regionu. Charita Kaplice poskytuje sociální služby: pečovatelská služba, sociální rehabilitace a nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. Cílovou skupinou sociálních služeb Charity Kaplice jsou senioři, osoby se zdravotním postižením a děti a mládež zasažené či ohrožené nežádoucími společenskými jevy.

HODNOTY CHARITY KAPLICE

1. ODBORNOST

2. PROFESIONALITA

3. TRANSPARENTNOST A ZDRAVÉ FINANCE

4. ZODPOVĚDNOST A LOAJALITA

5. PARTNERSTVÍ

Související informace:

DOMA JE DOMA Petice za záchranu domácí zdravotní péče

DOMA JE DOMA Petice za záchranu domácí zdravotní péče podle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním, určená k projednání v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky

Důvěrně známé prostředí domova je hojivé už samo o sobě. Chceme, aby nemocní a umírající mohli zůstat v pohodlí i se svými rodinami. Chceme, aby mohli dál využívat domácí zdravotní péči placenou ze zdravotního pojištění, která je dostupná pro každého. Nepřipusťme návrat do časů, které ještě mnozí z nás pamatují, kdy naši blízcí tiše čekali na svůj konec za plentou v přeplněných nemocnicích a lidé s hendikepem žili výhradně v ústavech.

VEČERNÍ PROHLÍDKY V KLOKOTECH

Komentovaná prohlídka areálu s varhanním dostaveníčkem.

Výroční zpráva Charita Kaplice 2018

Sousedská slavnost “Masná žije!“

Proč je dobré být na sousedské slavnosti? Odpověď je jednoduchá. Máte možnost se zúčastnit veřejného dění, potkáte se s místními lidmi, posílíte vztahy v místní komunitě. My měli možnost mluvit o tom, proč existují služby Charity Kaplice, jaké činnosti se věnují a pro jaké lidi jsou určeny. A pro jaké lidi vlastně? V podstatě pro všechny, kdo potřebují podporu, ať už z důvodu věku, nemoci, či nějakého specifického hendikepu, pro lidi z naší komunity, pro lidi, se kterými se běžně setkáváte i vy, jsou to vaši sousedé, příbuzní, známí.

DEPO KAPLICE – CO SE U NÁS DĚJE OD ZAČÁTKU ROKU?

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Depo je klub, který je určen pro každého ve věku 11-20 let. Jedná se o službu, ve které může kdokoliv trávit efektivně svůj volný čas. Klub je vybaven fotbálkem, šipkami, kulečníkem, stolním tenisem a velkým výběrem stolních her, které je možno volně využívat. Dále je možnost promítání filmů na přání, doučování, tvoření, ale především možnost popovídat si nebo se svěřit se svým trápením a společnými silami tak můžeme najít nějaké řešení. Sídlíme na adrese Horská 740, a máme otevřeno každý den od pondělí do čtvrtka 12:00-17:00, v pátek od 12:00 do 16:00.