Letní provoz a aktivity v sociální službě Sociální rehabilitace Tolerance Kaplice

Letní čas je většinou spojený s prázdninami, dovolenými, odpočinkem. Toto období mají rádi všichni. V sociální rehabilitaci zůstává provozní doba a běžný program i přes léto zachován. Aktivity jsou ale přizpůsobeny tak, aby kopírovaly to, jak tráví čas běžní lidé.

Více jsme chodili ven, pokračovali v práci a péči o zahrádku na pozemku fary v Kaplici. Klienti sklidili některé druhy zeleniny a bylinek, které následně využili jako suroviny při nácviku vaření. Na poslední červencovou středu připadl také jeden výlet do přírody, kde se všichni v přilehlém lese podíleli na sběru přírodnin, které poslouží pro další společnou práci v podzimním a zimním období. Čas v lese byl naplněn také poznáváním místní fauny a flóry, sběrem hub a borůvek. Klienti se aktivně zapojili do přípravy otevřeného ohně pro přípravu teplého oběda. Díky hezkému počasí byl výlet všemi zúčastněnými velmi dobře ohodnocen.

Další aktivitou navíc k běžnému programu bylo “sportovní dopoledne“, které bylo zařazeno do programu SR v rámci nácviku aktivního trávení volného času. Klientům byly poskytnuty prostory Nízkoprahového centra pro děti a mládež DEPO v Horské ulici, kde měli za podpory pracovníků možnost vyzkoušet si některé nepoznané volnočasově-sportovní aktivity: ping pong, stolní fotbal, šipky a kulečník. Klientům se aktivity i jejich nácvik líbil a brzy byly znát pokroky. Za poskytnuté prostory i součinnost děkujeme.

IMG_20160810_100104IMG_20160810_111055

Zpracovali: