Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

DOMA JE DOMA Petice za záchranu domácí zdravotní péče

DOMA JE DOMA Petice za záchranu domácí zdravotní péče podle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním, určená k projednání v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky

Důvěrně známé prostředí domova je hojivé už samo o sobě. Chceme, aby nemocní a umírající mohli zůstat v pohodlí i se svými rodinami. Chceme, aby mohli dál využívat domácí zdravotní péči placenou ze zdravotního pojištění, která je dostupná pro každého. Nepřipusťme návrat do časů, které ještě mnozí z nás pamatují, kdy naši blízcí tiše čekali na svůj konec za plentou v přeplněných nemocnicích a lidé s hendikepem žili výhradně v ústavech.

VEČERNÍ PROHLÍDKY V KLOKOTECH

Komentovaná prohlídka areálu s varhanním dostaveníčkem.

NZDM DéDéčko Dolní Dvořiště – Ohlédnutí se za jarem

Jakmile sníh roztál a z trávy vyrašila první stébla, všichni jsme se radovali, že studená zima již konečně vytáhla své ledové drápy ze zdejšího kraje a slunce přinese alespoň trochu tepla. A také jsme se dočkali, mnohé dny v tomto období byly skutečně prosluněné. Není divu, že jsme se nejednou vydali z budovy DéDéčka ven, čerpat jarní energii, hrát hry, či jen obdivovat krásy kvetoucí přírody.

Výroční zpráva Charita Kaplice 2018

Sousedská slavnost “Masná žije!“

Proč je dobré být na sousedské slavnosti? Odpověď je jednoduchá. Máte možnost se zúčastnit veřejného dění, potkáte se s místními lidmi, posílíte vztahy v místní komunitě. My měli možnost mluvit o tom, proč existují služby Charity Kaplice, jaké činnosti se věnují a pro jaké lidi jsou určeny. A pro jaké lidi vlastně? V podstatě pro všechny, kdo potřebují podporu, ať už z důvodu věku, nemoci, či nějakého specifického hendikepu, pro lidi z naší komunity, pro lidi, se kterými se běžně setkáváte i vy, jsou to vaši sousedé, příbuzní, známí.

Pečovatelská služba Charity Kaplice

Součástí Pečovatelské služby je i půjčovna Kompenzačních pomůcek. Nově máme k dispozici možnost zapůjčit, mimo jiné, i polohovací elektrickou postel, po které byla velká poptávka z řad veřejnosti. Díky finančnímu daru Diecézní charity České Budějovice ve výši Kč 24.500,- a z našich vlastních zdrojů, jsme mohli tuto postel pořídit. Výše půjčovného je k dispozici v aktuálním ceníku naší pečovatelské služby.

DEPO KAPLICE – CO SE U NÁS DĚJE OD ZAČÁTKU ROKU?

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Depo je klub, který je určen pro každého ve věku 11-20 let. Jedná se o službu, ve které může kdokoliv trávit efektivně svůj volný čas. Klub je vybaven fotbálkem, šipkami, kulečníkem, stolním tenisem a velkým výběrem stolních her, které je možno volně využívat. Dále je možnost promítání filmů na přání, doučování, tvoření, ale především možnost popovídat si nebo se svěřit se svým trápením a společnými silami tak můžeme najít nějaké řešení. Sídlíme na adrese Horská 740, a máme otevřeno každý den od pondělí do čtvrtka 12:00-17:00, v pátek od 12:00 do 16:00.

Děkovný dopis z Teologické fakulty České Budějovice

Poděkování za finanční dar od Diecézní charity České Budějovice

zaměstnanci a uživatelé sociálních služeb Charity Kaplice tímto děkují Diecézní charitě České Budějovice za finanční dar ve výši Kč 29. 219,--, který nám byl na základě naší projektové žádosti poskytnut v rámci oblasti Pomoc zdravotně postiženým.

Charita Kaplice - klienti Tolerance převzali nové kuchyňské přístroje z daru od o. s. HYALIT

V prosinci obdrželi zástupci Charity Kaplice finanční dar od spolku Hyalit, který sdružuje aktivní seniory z Kaplice a okolí. Dar byl určen klientům SR Tolerance. Celkem dlouhou dobu trvalo, než se všichni shodli na tom, co přesně se za darované peníze koupí.