DEPO KAPLICE – CO SE U NÁS DĚJE OD ZAČÁTKU ROKU?

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Depo je klub, který je určen pro každého ve věku 11-20 let. Jedná se o službu, ve které může kdokoliv trávit efektivně svůj volný čas. Klub je vybaven fotbálkem, šipkami, kulečníkem, stolním tenisem a velkým výběrem stolních her, které je možno volně využívat. Dále je možnost promítání filmů na přání, doučování, tvoření, ale především možnost popovídat si nebo se svěřit se svým trápením a společnými silami tak můžeme najít nějaké řešení. Sídlíme na adrese Horská 740, a máme otevřeno každý den od pondělí do čtvrtka 12:00-17:00, v pátek od 12:00 do 16:00.

Děkovný dopis z Teologické fakulty České Budějovice

Poděkování za finanční dar od Diecézní charity České Budějovice

zaměstnanci a uživatelé sociálních služeb Charity Kaplice tímto děkují Diecézní charitě České Budějovice za finanční dar ve výši Kč 29. 219,--, který nám byl na základě naší projektové žádosti poskytnut v rámci oblasti Pomoc zdravotně postiženým.

Charita Kaplice - klienti Tolerance převzali nové kuchyňské přístroje z daru od o. s. HYALIT

V prosinci obdrželi zástupci Charity Kaplice finanční dar od spolku Hyalit, který sdružuje aktivní seniory z Kaplice a okolí. Dar byl určen klientům SR Tolerance. Celkem dlouhou dobu trvalo, než se všichni shodli na tom, co přesně se za darované peníze koupí.

CHARITA KAPLICE - MOLO V NOVÉM ROCE

Letošní rok jsme odstartovali tříkrálovou sbírkou, do které se aktivně zapojily děti z NZDM Molo.

Naším prvním tématem v novém roce bylo uvědomění si sebe sama. Uživatelé se zamýšleli nad svými schopnostmi a tím, jak je využívat. Společně jsme zapracovali na zvýšení sebevědomí.

Velikonoční jarmark

Srdečně Vás zveme na Velikonoční jarmark do Slovanského domu v Kaplici.

Prezentace sociálních služeb a prodej výrobků na Jarmárku v KAP CAFÉ!

Minulý čtvrtek a pátek jsme se zúčastnili akce Jarmárek v kavárně Kap Café. Pracovníci Tolerance poskytli návštěvníkům informace o službách Charity Kaplice a představili výrobky lidí se zdravotním postižením.

Charita Kaplice - další úspěch Dédéčka

Již druhým rokem se Charita Kaplice, konkrétně NZDM Dédéčko, zapojuje do celostátní soutěže „Můj svět“, kterou pořádá Charita Opava. V loňském roce se naše fotografie dostaly do putovní výstavy, kterou jsme si přivezli i k nám na jih. Avšak letos se dvě z devíti námi zaslaných fotografií umístily na výherních příčkách, a to 3. místo v kategorii „Portrét“ a 2. místo v kategorii „Jak to vidím já“. Do soutěže bylo letos zasláno celkem 170 fotografií.

Charita Kaplice - NZDM DéDéčko a úspěch ve fotosoutěži Můj svět

I letos se NZDM DéDéčko účastnilo celostátní soutěže MŮJ SVĚT, kterou již 11. rokem pořádá Charita Opava. V loňském roce se naše fotky neumístily na výherních příčkách, ale i přesto se dostaly mezi 30 nejlepších, které putovaly po výstavách po celé republice.