Výsledky Tříkrálové sbírky 2020

Díky vám všem, kteří jste neváhali pomoci dobré věci, se tento rok v ORP Kaplice vybrala rekordní částka 236 323 Kč. Dle našeho Záměru využití prostředků získaných z Tříkrálové sbrírky 2020, budou z tohoto finančního zdroje financovány sociální služby naší organizace, doplněny krizové fondy Charity Kaplice a farnosti Kaplice na pomoc lidem postiženým mimořádnou událostí a na podporu osob v aktuální krizové situaci.

Děkujeme!

Střítěž, Kaplické nádraží12 477 Kč
Výheň12 900 Kč
Koleda celkem69236 323 Kč
Rozpečetěno 69 z 69 (100%) úředně zapečetěných pokladniček.

Naše poděkování patří:

• koledníkům a vedoucím skupinek, kteří se dobrovolně účastnili letošní Tříkrálové sbírky, za ochotu, vytrvalost, nasazení a čas
  • panu faráři P. Šimákovi, paní učitelce Svobodové ze ZŠ Fantova a Radce Cirhanové z Malont za pomoc při zajištění koledníků
  • firmám: JEDNOTA DS Kaplice, Řeznictví u Krajňáků, Šmak Kaplice – Pavel Rous, Diecézní charita České Budějovice, Auto Čížek, PC SERVIS Kaplice, Bergmüller s.r.o., Restaurace pod Kaštany Malonty,  D+G Elektrik Malonty, Pavel Lattner Rožmitál na Šumavě, Jan Likler Rožmberk nad Vltavou, POstavPO 2000 GmbH, spol. s r.o.,  Barvy+laky Karel Malák Kaplice, Pokrývka s.r.o., SG4 Schody s.r.o. Kaplice-nádraží, Obecní úřad Benešov nad Černou, Hospůdka u Karalů Horní Dvořiště a občanům obce Rožmitál na Šumavě za finanční i věcné dary ve formě občerstvení a dárečků, které nám věnovali, abychom mohli odměnit naše koledníky.
  • všem, kteří poskytli zázemí a malé občerstvení pro koledníčky, jsou to: Obecní úřad Malonty, Městys Besednice, ZŠ Benešov nad Černou, Hospůdka u Karalů Horní Dvořiště
  • paní Ing. Chromé z města Kaplice, starostům a místostarostům z obcí, kteří nám pomáhali se zapečetěním, rozpečetěním kasiček a administrativou spojenou s počítáním výtěžku této sbírky
  • široké veřejnosti za její milý přístup a přispění koledníkům do kasiček

Tříkrálová sbírka v předchozích letech

Tříkrálová sbírka 2019

Díky Vám všem, kteří jste neváhali pomoci dobré věci, se tento rok v ORP Kaplice vybrala rekordní částka 200 329 Kč. Dle našeho Záměru využití prostředků získaných z TKS 2019, budou z tohoto finančního zdroje financovány sociální služby naší organizace, doplněn krizový fond Charity Kaplice na pomoc lidem postiženým mimořádnou událostí nebo lidem v nouzi a farnosti Kaplice.

OBEC

ČÁSTKA

Přibyslav

350 Kč

Horní Dvořiště

Hubenov, Ráveň, Střítěž - Kaplické nádraží

Malonty

Pořešín

Hněvanov, Michnice

Soběnov, Buda

Smrhov, Bída

CELKEM:

Naše poděkování patří:

• koledníkům, vedoucím skupinek, zaměstnancům naší organizace a dobrovolníkům, kteří se účastnili letošní Tříkrálové sbírky, za ochotu, vytrvalost, nasazení a čas
  • panu faráři P. Šimákovi za pomoc při zajištění koledníků a vedoucích skupinek
  • široké veřejnosti za její milý přístup a přispění koledníkům do kasiček
  • firmám a organizacím: JEDNOTA DS Kaplice, Řeznictví u Krajňáků, Šmak Kaplice – Pavel Rous, Auto Čížek, Bergmüller s.r.o, Teta drogerie – Feslová, PC Servis KB s.r.o, Kavárna pod kostelem – Kamil Cvach, Restaurace Pod kaštany Malonty, D&G Elektrik Malonty, Barvy + laky Karel Malák Kaplice, Pokrývka s.r.o. Benešov nad Černou, SG4 Schody s.r.o. Kaplice – nádraží, Obecní úřad Benešov nad Černou, Diecézní charitě České Budějovice a výše uvedeným partnerům – T-Mobile, Nadace České spořitelny, Česká televize, Český rozhlas
  • panu P. Lattnerovi, panu M. Románkovi  za dary ve formě občerstvení a dárečků, které nám věnovali, abychom mohli odměnit naše koledníky
  • Ing. Chromé z Města Kaplice, která nám pomáhala se zapečetěním, rozpečetěním kasiček a administrativou spojenou s počítáním výtěžku této sbírky

Tříkrálová sbírka 2018

Díky Vám všem, kteří jste neváhali pomoci dobré věci, se tento rok v ORP Kaplice vybrala rekordní částka 185 570 Kč. Dle našeho Záměru využití prostředků získaných z TKS 2018, budou z tohoto finančního zdroje financovány sociální služby naší organizace (87%), doplněn krizový fond Charity Kaplice na pomoc lidem postiženým mimořádnou událostí nebo lidem v nouzi (5%) a farnosti Kaplice (8%).

10.201,- Kč

13.714,- Kč

185.570,- Kč

Naše poděkování patří:

• panu faráři P. Šimákovi za pomoc při zajištění koledníků a vedoucí skupiny
  • široké veřejnosti za její milý přístup a přispění koledníkům do kasiček
  • firmám: JEDNOTA DS Kaplice, ČSOB, ESSOX, Řeznictví u Krajňáků, Kavárna pod věží, Šmak Kaplice – Pavel Rous, Auto Čížek
  • panu B. Svobodovi, panu J. Liklerovi, panu P. Lattnerovi, panu J. Pojslovi za dary ve formě občerstvení a dárečků, které nám věnovali, abychom mohli odměnit naše koledníky

Tříkrálová sbírka 2017

Díky Vám všem, kteří jste neváhali pomoci dobré věci, se tento rok v ORP Kaplice vybrala rekordní částka 138 022 Kč. Dle našeho Záměru využití prostředků získaných z TKS 2017, budou z tohoto finančního zdroje financovány sociální služby naší organizace (87%), doplněn krizový fond Charity Kaplice na pomoc lidem postiženým mimořádnou událostí nebo lidem v nouzi (5%) a také krizový fond farnosti Kaplice (8%).

6.831 Kč

14.315 Kč

5.420 Kč

8.677 Kč

42.626 Kč

24.182 Kč

2.715 Kč

530 Kč

1.015 Kč

9.323 Kč

5.840 Kč

4.796 Kč

2.424 Kč

2.315 Kč

7.013 Kč

138.022 Kč

Naše poděkování patří:

• koledníkům a vedoucím skupinek, kteří se dobrovolně a navzdory výrazné nepřízni počasí účastnili letošní Tříkrálové sbírky, za ochotu, vytrvalost, nasazení a čas
  • panu faráři P. Šimákovi za pomoc při zajištění koledníků, vedoucího skupinky a tradiční požehnání v kostele svatého Petra a Pavla
  • široké veřejnosti za její milý přístup a přispění koledníkům do kasiček
  • firmám: JEDNOTA DS Kaplice, Řeznictví u Krajňáků, ENGEL strojírenská, spol. s r.o., Kavárna pod věží – Kamil Vonc a Radek Lattner, Šmak Kaplice – Pavel Rous, Auto Čížek, PC SERVIS Kaplice, KOMAT, Partners, Drogerie TETA, Bytový textil U Světlých
  • p. B. Svobodovi, p. D. Pávkové a p. I. Kovacsové za dary ve formě občerstvení a dárečků, které nám věnovali, abychom mohli odměnit naše koledníky
  • Ing. Chromé a Ing. Štěpánkové z Města Kaplice, které nám pomáhaly se zapečetěním, rozpečetěním kasiček a administrativou spojenou s počítáním výtěžku této sbírky
  • poděkování dále patří p. Kamilu Voncovi, jeho přátelům a známým, kteří zorganizovali, účastnili se a naši organizaci přizvali do tříkrálového průvodu. Velkým zpestřením pro všechny, kteří se přišli podívat, byla přítomnost živých zvířat – velblouda Vildy, ovečky a koně.

Tříkrálová sbírka 2016

Díky vám všem, kteří jste neváhali pomoci dobré věci, se tento rok v ORP Kaplice vybrala rekordní částka 109 558 Kč. Dle našeho Záměru využití prostředků získaných z TKS 2016, budou z tohoto finančního zdroje financovány sociální služby naší organizace (85%), doplněn krizový fond Charity Kaplice na pomoc lidem postiženým mimořádnou událostí nebo lidem v nouzi (7%) a farnosti Kaplice (8%).

3.065 Kč

12.401 Kč

4.125 Kč

Dolní Dvořiště, Rybník, Trojany

7.913 Kč

32.282 Kč

23.461 Kč

2.109 Kč

1.525 Kč

1.234 Kč

9.552 Kč

5.901 Kč

3.809 Kč

2.181 Kč

109.558 Kč

Naše poděkování patří:

• panu faráři P. Šimákovi za pomoc při zajištění koledníků a vedoucího skupiny
  • široké veřejnosti za její milý přístup a přispění koledníkům do kasiček
  • fy: JEDNOTA DS Kaplice, Řeznictví u Krajňáků, Kavárna pod věží – Kamil Vonc a Radek Lattner, Šmak Kaplice – Pavel Rous, E.ON, BESIP, Auto Čížek, ESSOX, ČSOB, Partners – Dagmar Pechová, KOH-I-NOR HARDMUTH, PC SERVIS Kaplice, KOMAT, Drogerie TETA, Lékárna Dr. MAX Kaplice a paní Ivaně Kovacsové za dary ve formě občerstvení a dárečků, které nám věnovali, abychom mohli odměnit naše koledníky
  • Ing. M. Vávrové z Města Kaplice, která nám pomáhala se zapečetěním, rozpečetěním kasiček a administrativou spojenou s počítáním výtěžku této sbírky

Tříkrálová sbírka 2015

Jak je již zvykem, i letos přinesli Tři králové požehnání do vašich domovů a společně jsme tak podpořili dlouholetou tradici, která pomáhá potřebným. Této sbírky se účastnili žáci základních škol na Kaplicku, klienti i zaměstnanci Charity Kaplice a občané zapojených obcí, jejichž ochoty a pomoci si velmi vážíme.
Letošní výdělek, který činní 102 505 Kč, bude použit na péči o seniory a osoby handicapované, na podporu modernizace, rekonstrukci, vybavení a zajištění provozních nákladů charitní pečovatelské služby, na podporu nízkoprahových center pro děti a mládež, na podporu rozvoje a nákladů zabezpečujících trvale udržitelný provoz: terénních programů, sociálně rehabilitačních programů, zřízení krizového fondu pro osoby v aktuální krizi. Velmi děkujeme všem lidem, kteří neváhali podpořit dobrou věc a přispět do sbírky pro potřebné.

obec

720,-

celkem

102.505,-

Naše velké poděkování patří také sponzorům:
  • Jednota Kaplice
  • Řeznictví u Krajňáků
  • Kavárna pod věží – Kamil Vonc a Radek Lattner
  • Milan Románek – Penzion Baronův most
  • Šmak Kaplice – Pavel Rous
  • ČSOB Kaplice
  • Rudolf Hejl
  • E.ON

Tříkrálová sbírka 2014

Této sbírky se účastnili žáci ZŠ a SŠ na Kaplicku, klienti i zaměstnanci Charity Kaplice a občané zapojených obcí, jejichž ochoty a pomoci si velmi vážíme.
Naše velké poděkování patří také sponzorům: JEDNOTA DS KAPLICE, PAVEL ROUS KAPLICE, KAVÁRNA POD VĚŽÍ KAPLICE – KAMIL VONC A RADEK LATTNER.

Výdělek TKS 2014, který činní 71 964 Kč, bude použit na péči o seniory a osoby handicapované, na podporu modernizace, rekonstrukci, vybavení a zajištění provozních nákladů charitní pečovatelské služby, na podporu nízkoprahových center pro děti a mládež, na podporu rozvoje a nákladů zabezpečujících trvale udržitelný provoz: terénních programů, sociálně rehabilitačních programů, zřízení krizového fondu pro osoby v aktuální krizi,…
Moc děkujeme všem lidem, kteří neváhali podpořit dobrou věc a přispět do sbírky pro potřebné.

Přehled vybraných částek v jednotlivých obcích v roce 2014.docx

Tříkrálová sbírka 2013

Je již tradicí, že po Novém roce naše domovy obchází tříkráloví koledníci s požehnáním a prosbou o příspěvek do sbírky, která má celonárodní charakter a každoročně pomáhá potřebným jak u nás v ČR, tak v zahraničí.
Letošní rok Charita Kaplice rozdělí vykoledovanou částku 72. 652 Kč mezi tyto projekty:

• Charitní pečovatelská služba Kaplice a Velešín
  • Sociální rehabilitace Tolerance
  • Sociálně terapeutická dílna Kolbenka
  • Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Depo a Molo
  • Krizový fond pro farnost Kaplice.

Na zdárném průběhu sbírky se podílelo okolo 90 dobrovolníků z řad žáků ZŠ, SŠ a ZUŠ na Kaplicku, klientů i zaměstnanců Charity Kaplice a občanů zapojených obcí, jejichž ochoty pomoci se velmi vážíme.
Naše velké poděkování patří také sponzorům: Jednota Kaplice, Bagetárna Pavel Rous, Pizzerie u Bódi, Cafe – Pizza Pod Kostelem a prodejna Flosman a.s. Kaplice, Gymnázium, SOŠE a SOU Kaplice - Ing. Caisová Marta a Ilona Straková.

Přehled vybraných částek v jednotlivých obcích v roce 2013.docx

Tříkrálová sbírka 2009

Organizace Charita Kaplice se začátkem roku 2009 zapojila do celorepublikové Tříkrálové sbírky, pořádané pod záštitou Charity ČR. Sbírka probíhala 6. – 10. ledna 2009. Ve stanovené dny pro koledování vyšlo do ulic Kaplice a okolních obcí Blansko, Dolní Dvořiště, Malonty, Omlenička, Pohorská Ves, Pořešín, Rožmitál na Šumavě, Rychnov nad Malší, Soběnov, Výheň 17 skupinek tvořených dětmi a pověřenými osobami.
Výtěžek z Tříkralové sbírky Charity Kaplice v roce 2009 činil 66.925 Kč, nás potěšil a přesvědčil o štědrosti našich spoluobčanů.
Tento výtěžek byl zaslán na účet Charity České republiky, která peníze zpětně přerozděluje. Část výtěžku je vždy použita na humanitární účely v zahraničí a druhá část výtěžku byla v roce 2009 poskytnuta organizaci Charita Kaplice na provoz a rozvoj sociálních služeb.
Charita Kaplice z Tříkrálové sbírky pro rok 2009 obdržela částku 43.501 Kč.

Přehled vybraných částek v jednotlivých obcích 2009.docx

Tříkrálová sbírka 2008

Začátek fungování organizace Charity Kaplice byl spojen v Tříkrálovou sbírkou.
Tříkrálová sbírka začala 5. ledna v 9:00 hodin požehnáním pátera Pavla Šimáka. Do zasněžených ulic vyrazilo celkem 13 dětí, které byly rozděleny do několika skupin.
Ta probíhala 5. – 8. 1. a 12. 1. 2008. V roce 2008 v doprovodu písně „My tři králové jdeme k Vám…“ koledovalo v těchto místech: Kaplice, Dolní Dvořiště, Blansko, Besednice, Soběnov, Pohorská Ves, Omlenice a Malonty.
Výtěžek z Tříkrálové sbírky Charity Kaplice za rok 2008 byl 59.528 Kč + 12,63 Eur

Tento výtěžek byl zaslán na účet Charity České republiky, která peníze zpětně přerozděluje. Část výtěžku je vždy použita na humanitární účely v zahraničí a druhá část výtěžku byla v roce 2008 poskytnuta organizaci Charita Kaplice na provoz a rozvoj sociálních služeb.
Charita Kaplice z Tříkrálové sbírky pro rok 2008 obdržela částku 39.618 Kč.